In het meNu

Een menu voor bewust Zijn

Vanuit je kamer met douche en toilet loop je zo de natuur in.
Tot rust komen op je terras met uitzicht op de toppen van de Pyreneeën of wat lezen in de schaduw van de bomen, Joia voelt al snel als een tweede thuis.


Als je wilt doe je mee aan de Tibetaanse yoga in de ochtend, gevolgd door een heerlijk ontbijt. Daarna mindfulness tot de lunch.

Na het ochtendprogramma heb je de middag vrij om te rusten, wandelen, mee te gaan met een (gezamenlijk) uitstapje of te genieten aan of in het meer.  Mindfulness vakantie in Zuid Frankrijk

18-25 augustus 2018

In zeven dagen een complete cursus mindfulness. Genieten van een ontspannende vakantieweek in een schitterende omgeving en tegelijk ervaren welke rust mindfulness kan brengen voor je dagelijkse leven.


Daar draait het om in deze bijzondere vakantieweek. In een kleine groep (maximaal 6 deelnemers) kun je ontdekken hoe je niet meer in gedachten verstrikt hoeft te raken. Als je wilt kun je elke ochtend voor het ontbijt mee doen met de Tibetaanse yogalessen.


Een vakantie plus…
Oefenen
in een fijne lichte ruimte met een prachtige houten vloer. Of buiten op het uitgestrekte terrein met fijne zitjes en een schitterend uitzicht op het meer. Alleen al het verblijven op deze krachtige plek midden in de natuur brengt zoveel rust….

 

Na het ochtendprogramma kun je rusten, lezen, genieten van de natuur en het uitzicht op het meer met op de achtergrond de Pyreneeën. Of je neemt een lunchpakket mee en ontdekt in de vrije middag wat de omgeving alemaal te bieden heeft.
Wandelen naar een dorpje in de buurt, het nabij gelegen meer of de beroemde markt in Mirepoix bezoeken.

Ook een bezoek aan de Katharenburcht Mont Segur, die je vanaf Joia kunt zien liggen is indrukwekkend. Dit deel van het mystieke Katharenland heeft naast een schitterende natuur nog veel meer bijzondere plekken, waaronder prachtige grotten en warmwaterbronnen. Als we daar een oefening doen, krijgt dat een extra dimensie!  


's Avonds staat er een uitgebreid en heerlijk vegetarisch diner klaar, waar we samen van genieten op het terras.  Na het eten is er nog een korte bijeenkomst om te oefenen, waarna je vrij bent om je kamer op te zoeken, te kijken naar de zonsondergang, of nog gezellig samen te genieten van de avond in de aangename Zuid Franse buitenlucht.  Niet zelden ontstaan er in deze inspirerende omgeving spontaan mooie gesprekken.


Wat deze week kan brengen

Minder stress, beter slapen, minder piekeren, bewuster leven, betere relaties, meer rust. We oefenen in het omgaan met gedachten, zodat je beter kunt ontspannen bij lastige omstandigheden. Een complete mindfulness cursus in 7 dagen.
En dat alles met weids uitzicht op de bergen, waar het ruimte element z’n helende werk kan doen. In het bijzonder als je last hebt van stress of een burnout.  


Inhoud Mindfulness Programma

Elke dag staat er een ander thema centraal. Daarbij wordt de indeling gevolgd, zoals die is opgezet door de Amerikaanse hoogleraar geneeskunde Jon Kabat-Zinn, grondlegger van mindfulness in het Westen.
We gaan aan de slag met het denken, de emoties en het gevoel in het lichaam. Door middel van aandachtsoefeningen en verschillende meditatievormen, zoals bijvoorbeeld een loopmeditatie, aandacht voor de adem en de bodyscan.
We zijn zoveel mogelijk in de buitenlucht, op één van de prachtige schaduwrijke plekken, die Joia rijk is.

Als naslagwerk krijg je ook het cursusmateriaal ter beschikking.

Aanmelden kan hier

Programma

8.15   Tibetaanse Yoga

9.00   Ontbijt

10.15 Mindfulness: dagthema en           mindfulness oefeningen

12.30 Lunch of picknick

14.00 Middag vrij te besteden (rusten,           zonnen, wandelen, uitstapje)

19.00 Diner
20.15 Mindfulness oefening
21.00 Avond vrij (rusten, gezellig           samenzijn)Locatie: Joia, Montbel, Frankrijk


Kosten verblijf: vanaf € 500 p.p. (tweepersoonskamer, volpension) kamer alleen of kamperen is ook mogelijk


Kosten programma: € 245


Data: 18-25 augustus 2018


Begeleiding:
Anja van der Burgh, gecertificeerd mindfulness trainer en yogateacher